Grill w stylu fit

23.06.2022 godz. 18:00

Zbliżające się lato i coraz lepsza pogoda to idealny czas na rozpoczęcie sezonu grillowego. Wspólne grillowanie to nieodzowny element spotkań ze znajomymi w wakacyjne wieczory i nie tylko. Grill kojarzy nam się z raczej tłustymi i niezdrowymi potrawami, przyzwyczailiśmy się do przyrządzania tłustych kiełbas i karkówki. Nic bardziej mylnego. Podczas naszych warsztatów zaprezentujemy, jak przyrządzić zdrowe i smaczne potrawy z grilla. Przedstawimy Wam kilka istotnych zasad grillowania w wersji fit. Powiemy na co należy zwrócić uwagę podczas grillowania oraz pokażemy po jakie produkty warto sięgać, aby było to z korzyścią dla naszego zdrowia oraz sylwetki. Nasz szef kuchni zaprezentuje kilka przepisów na dietetyczne dania z grilla oraz pokaże, jak łączyć dodatki, aby w pełni zadowolić nasze kubki smakowe.

Wspólnie przygotujemy Kurczaka w marynacie czosnkowo-pietruszkowej nadziewany szpinakiem, karczochami i kozim serem

Cukinię z szynką, pomidorami i mozzarellą

Szaszłyki z łososiem i szparagami

Sałatka z grillowanym kurczakiem, łososiem i mango

Grillowaną doradę z pastą z suszonych pomidorów i oliwek

Szaszłyki warzywne w marynacie ziołowej

Sos z awokado do sałatek

Grillowaną brzoskwinię z jogurtem greckim i miodem

Liczba dostępnych miejsc: 7

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.