Buenos dias! Tęsknisz za smakiem wyśmienitych dań prosto z Hiszpanii? A może dopiero planujesz odwiedzić ten kraj? Zabierzemy Cię w kulinarną podróż po śródziemnomorskich smakach i pełnych słońca daniach!
Na warsztatach będziesz mieć okazję skosztować potraw z prawdziwą wizytówką Hiszpanii – aromatyczną kiełbasą chorizo. Pojawią się także dania z wykorzystaniem podsuszonej szynki serrano popularnej na terenie Katalonii, Kastylii i Estremadury. Nie zabraknie także królowej warzyw, czyli papryki, z której zaplanowany jest wyśmienity krem. Na zakończenie naszego wieczoru, uczestnicy będą mieć okazję przygotować aksamitny baskijski sernik w otoczeniu czekolady i wiśni.
Szykujcie się na prawdziwą hiszpańską ucztę, po której obowiązkowo należy się sjesta!
Menu warsztatowe:
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.