Hiszpański TWIST - czyli kuchnia europejska z hiszpańskim akcentem

16.03.2023 godz. 18:00

Buenos dias! Tęsknisz za smakiem wyśmienitych dań prosto z Hiszpanii? A może dopiero planujesz odwiedzić ten kraj? Zabierzemy Cię w kulinarną podróż po śródziemnomorskich smakach i pełnych słońca daniach!

Na warsztatach będziesz mieć okazję skosztować potraw z prawdziwą wizytówką Hiszpanii – aromatyczną kiełbasą chorizo. Pojawią się także dania z wykorzystaniem podsuszonej szynki serrano popularnej na terenie Katalonii, Kastylii i Estremadury. Nie zabraknie także królowej warzyw, czyli papryki, z której zaplanowany jest wyśmienity krem. Na zakończenie naszego wieczoru, uczestnicy będą mieć okazję przygotować aksamitny baskijski sernik w otoczeniu czekolady i wiśni.

Szykujcie się na prawdziwą hiszpańską ucztę, po której obowiązkowo należy się sjesta!

Menu:

Krem z pieczonej papryki / chips fuet / olej bazyliowy / czosnkowa grzanka

Krokiet / Serrano / Sos Harissa

Czerwone Risotto / Chorizo / Manchego / Oregano Zhug

Sernik Baskijski / Czekolada / Pijana Wiśnia

Oczywiście wszystkiego spróbujesz, a niejedno danie zabierzesz jeszcze do domu.

Zdobyta wiedza i booklet z przepisami pomogą Ci przygotować te wyśmienite potrawy samodzielnie w przyszłości.

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Buenos Dias! W czwartek odbyliśmy niesamowicie wyśmienitą podróż kulinarną po słonecznej Hiszpanii! Szef kuchni Artur Kotliński przygotował z uczestnikami warsztatów fenomenalne dania! Zapraszamy do naszej relacji: