Buenos dias! Tęsknisz za smakiem wyśmienitych dań prosto z Hiszpanii? A może dopiero planujesz odwiedzić ten kraj? Zabierzemy Cię w kulinarną podróż po śródziemnomorskich smakach i pełnych słońca daniach!
Na warsztatach będziesz mieć okazję skosztować potraw z prawdziwą wizytówką Hiszpanii – aromatyczną kiełbasą chorizo. Pojawią się także dania z wykorzystaniem podsuszonej szynki serrano popularnej na terenie Katalonii, Kastylii i Estremadury. Nie zabraknie także królowej warzyw, czyli papryki, z której zaplanowany jest wyśmienity krem. Na zakończenie naszego wieczoru, uczestnicy będą mieć okazję przygotować aksamitny baskijski sernik w otoczeniu czekolady i wiśni.
Szykujcie się na prawdziwą hiszpańską ucztę, po której obowiązkowo należy się sjesta!
Menu:
Krem z pieczonej papryki / chips fuet / olej bazyliowy / czosnkowa grzanka
Krokiet / Serrano / Sos Harissa
Czerwone Risotto / Chorizo / Manchego / Oregano Zhug
Sernik Baskijski / Czekolada / Pijana Wiśnia
Oczywiście wszystkiego spróbujesz, a niejedno danie zabierzesz jeszcze do domu.
Zdobyta wiedza i booklet z przepisami pomogą Ci przygotować te wyśmienite potrawy samodzielnie w przyszłości.
Czas trwania: około 3 godziny.
Buenos Dias! W czwartek odbyliśmy niesamowicie wyśmienitą podróż kulinarną po słonecznej Hiszpanii! Szef kuchni Artur Kotliński przygotował z uczestnikami warsztatów fenomenalne dania! Zapraszamy do naszej relacji: