Szukasz inspiracji, dzięki której wprowadzisz do swojego jadłospisu powiew świeżości? Postaw na orientalne dania, dzięki którym zaspokoisz głód na długi czas. Azjatyckie potrawy łączą w sobie to, co najlepsze – wyjątkowe walory smakowe oraz wizualne.
Na warsztatach pt. „Kuchnia azjatycka” dowiesz się, jak łatwo i szybko możesz przygotować azjatyckie dania - tak, aby nie traciły smaku i aromatu. Poznasz nowe przyprawy, dzięki którym uzyskasz w swojej kuchni niepowtarzalny, orientalny smak. Nasza prowadząca podpowie, jaki rodzaj makaronu i ryżu wykorzystywać na co dzień oraz w jaki sposób go przygotować, aby smakował najlepiej. Nauczy Cię, jak wykorzystywać azjatyckie przyprawy i dbać o równowagę smaków, aby każdy składnik idealnie pasował do dania. Na warsztatach poznasz także rytuały społeczne w trakcie wspólnego spożywania posiłków.
Warsztatowy jadłospis:
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.