Kuchnia azjatycka

18.01.2024 godz. 18:00

Szukasz inspiracji, dzięki której wprowadzisz do swojego jadłospisu powiew świeżości? Postaw na orientalne dania, dzięki którym zaspokoisz głód na długi czas. Azjatyckie potrawy łączą w sobie to, co najlepsze – wyjątkowe walory smakowe oraz wizualne.

Na warsztatach pt. „Kuchnia azjatycka” dowiesz się, jak łatwo i szybko możesz przygotować azjatyckie dania - tak, aby nie traciły smaku i aromatu. Poznasz nowe przyprawy, dzięki którym uzyskasz w swojej kuchni niepowtarzalny, orientalny smak. Nasza prowadząca podpowie, jaki rodzaj makaronu i ryżu wykorzystywać na co dzień oraz w jaki sposób go przygotować, aby smakował najlepiej. Nauczy Cię, jak wykorzystywać azjatyckie przyprawy i dbać o równowagę smaków, aby każdy składnik idealnie pasował do dania. Na warsztatach poznasz także rytuały społeczne w trakcie wspólnego spożywania posiłków.

Warsztatowy jadłospis:

  • zupa tom yum goong,
  • pierożki wonton z wieprzowiną i krewetkami w syczuańskim oleju chilli,
  • makaron udon z wołowiną i warzywami w sosie sojowo-ostrygowym,
  • koktajl coconut mango lassi.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.