W kuchni gruzińskiej odkryjesz wpływy europejskie i azjatyckie. Przebiegający w Gruzji Wielki Jedwabny Szlak sprawił, że Gruzini mieli dostęp do przypraw i produktów z całego świata, dlatego mogli próbować, mieszać, eksperymentować i dosłownie czarować na talerzu!
Przepisem na ich magiczne potrawy są naturalne produkty: warzywa, owoce, mięsa i sery z charakterystycznymi przyprawami: czosnkiem, kolendrą, szafranem, czy szałwią i… OGROMNYM TEMPERAMENTEM z jakim je przyrządzają.
Ten temperament pokaże Ci szef kuchni warszawskiej restauracji gruzińskiej Chinkalni, który poprowadzi warsztaty. Poznasz na nich narodowe potrawy gruzińskie, które razem z nim przygotujesz.
Będą to między innymi:
Chaczapuri
Chinkali z mięsem
Charczo
Nazuki
Oczywiście wszystkiego spróbujesz!
Zdobyta wiedza i przepisy pomogą Ci przygotować je również w domu.
Czas trwania:około 3 godziny.
Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami. Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.