Kuchnia gruzińska

15.06.2023 godz. 18:00

W kuchni gruzińskiej odkryjesz wpływy europejskie i azjatyckie. Przebiegający w Gruzji Wielki Jedwabny Szlak sprawił, że Gruzini mieli dostęp do przypraw i produktów z całego świata, dlatego mogli próbować, mieszać, eksperymentować i dosłownie czarować na talerzu!

Przepisem na ich magiczne potrawy są naturalne produkty: warzywa, owoce, mięsa i sery z charakterystycznymi przyprawami: czosnkiem, kolendrą, szafranem, czy szałwią i… OGROMNYM TEMPERAMENTEM z jakim je przyrządzają.

Ten temperament pokaże Ci szef kuchni warszawskiej restauracji gruzińskiej Chinkalni, który poprowadzi warsztaty. Poznasz na nich narodowe potrawy gruzińskie, które razem z nim przygotujesz.

Będą to między innymi:

Chaczapuri

Chinkali z mięsem

Charczo

Nazuki

Oczywiście wszystkiego spróbujesz!

Zdobyta wiedza i przepisy pomogą Ci przygotować je również w domu.

Czas trwania:około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Giorgi Osefaszwili

Prowadzący

Giorgi Osefaszwili jest gruzińskim kucharzem dbającym o autentyczność tradycyjnych potraw gruzińskich. Swoją pasję do gotowania odkrył we wczesnym dzieciństwie. Uczył się zarówno od najbliższych, jak i szefów kuchni restauracji w Gruzji. Obecnie pracuje w restauracji Pan Gar, zlokalizowanej w Domu Tramwajarza, na poznańskich Jeżycach.