Szukasz alternatywy dla ciężkich i tłustych, tradycyjnych dań serwowanych w Polsce? Kuchnia włoska bazuje na wyjątkowych smakach, jakie można uzyskać z mieszanek aromatycznych ziół oraz wyjątkowych warzyw. Jest lekka, wyśmienita i całkiem prosta – wystarczy tylko uzupełnić kuchenne półki w odpowiednie produkty!
Na warsztatach „Kuchnia włoska: klasyki” odkryjesz tajniki kulinarne Włochów, a także dowiesz się więcej o ich kuchennych obyczajach. Poznasz tradycyjne produkty wykorzystywane w codziennym menu, dzięki którym będziesz mógł komponować dania z włoskim akcentem we własnym domu. Nauczysz się przyrządzać nie tylko klasyczne dania, nasz Szef kuchni opowie także o włoskich deserach, a po skończonej pracy będziesz miał możliwość skosztowania wszystkich przygotowanych potraw.
Menu warsztatowe:
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.
W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni włoskiej.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.