Kuchnia włoska w sycylijskim wydaniu? Poznaj wysokiej jakości włoskie produkty, z których stworzymy znane i mniej znane dania Wyspy Słońca. Rozsmakujemy się w południowych klimatach Włoch zaczynając od Caponaty i Parmigiano poprzez Risotto z owocami morza w akompaniamencie Arancini. Na deser nie zabraknie również przepysznej wersji sycylijskiego Canoli.
Menu:
Parmigiana
Caponata
Risotto z owocami morza
Arancini
Canoli
Uczestnicy warsztatów wykonają i będą mieli okazję skosztować wszystkich dań. W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni włoskiej.
Czas trwania: około 3 godziny.
Wszystkie miejsca wyprzedane.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.