Kuchnia włoska w stylu sycyliljskim

18.05.2023 godz. 18:00

Kuchnia włoska w sycylijskim wydaniu? Poznaj wysokiej jakości włoskie produkty, z których stworzymy znane i mniej znane dania Wyspy Słońca. Rozsmakujemy się w południowych klimatach Włoch zaczynając od Caponaty i Parmigiano poprzez Risotto z owocami morza w akompaniamencie Arancini. Na deser nie zabraknie również przepysznej wersji sycylijskiego Canoli.

Menu:

Parmigiana

Caponata

Risotto z owocami morza

Arancini

Canoli

Uczestnicy warsztatów wykonają i będą mieli okazję skosztować wszystkich dań. W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni włoskiej.

Czas trwania: około 3 godziny.

Wszystkie miejsca wyprzedane.

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.