Wszyscy rodzice wiedzą, że małe dzieci to najbardziej surowi jurorzy – dotyczy to każdej dziedziny życia, w tym również gotowania. Co zrobić, aby zadowolić małego człowieka i trafić w jego kulinarny gust, kiedy zmienia się on nawet kilka razy w ciągu jednego dnia? Sprawa nie jest prosta, dlatego proponujemy udział w warsztatach „Mama w kuchni”. Szef kuchni podpowie, w jaki sposób przygotowywać posiłki dla dziecka, aby zachęcić je do jedzenia już poprzez samą formę podania, a także jakie dodatki stosować, aby warzywa i owoce okazały się pyszniejszą przekąską niż słodycze i chipsy.
Warsztatowy jadłospis:
Zielone curry z warzywami w 20min
Pierogi z indykiem, karmelizowaną cebulką, bulion z pieczonych warzyw
Szybkie chlebki Naan sałatką z kuskusem i sosem cytrynowo-miętowym
Sekretne dania "na szybko"
Na koniec warsztatów zaplanowana jest wspólna degustacja. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.
Czas trwania: około 3 godziny.
Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami. Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.