Ze względów żywieniowych oraz kulturowych chleb i pieczywo zajmuje specjalne miejsce w naszym życiu. Podczas warsztatów poznacie podstawy przygotowania domowego pieczywa drożdżowego. Pokażemy jak zróżnicowane są wypieki ze względu na kulturę z której pochodzą. Poczujecie aromaty cieplutkiego chleba i poznacie przepisy które z łatwością odtworzycie w domu.
Warsztatowy jadłospis:
Chlebki naan
Bułeczki cynamonowe
Focaccia
Brioszki
Bajgle
Razem wybierzemy się w kulinarną podróż dookoła świata, a wspólnym mianownikiem tego dnia będzie pieczywo. Na koniec skosztujemy przygotowanych potraw. Niejeden zestaw trafi również domów uczestników.
Czas trwania: około 3 godziny.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.