Prawdziwe steki

20.04.2023 godz. 18:00

Stek to święty Graal dla każdego wielbiciela mięsnych potraw. Odpowiednio przyrządzony dostarcza niesamowitych wrażeń smakowych. Czy jednak wiesz skąd pochodzi najlepsze mięso wołowe? Potrafisz rozpoznać różne rodzaje steków? Mistrz kuchni podpowie Tobie nie tylko w jaki sposób przyrządzić steki, ale również przeprowadzi przez historię tej kultowej potrawy. Poznaj sekret odpowiedniego wypieczenia steków w stylu rare czy medium-rare. Odkryj różnorodność smaków mięsa z różnych regionów świata i naucz się je nazywać i rozpoznawać. Tego dnia będziemy gotować:

Stek z wołowiny argentyńskiej

Stek z wołowiny polskiej

Stuffed potatoe

Dodatki do steków

Oczywiście wszystkiego spróbujesz! Zdobyta wiedza i booklet z przepisami pomogą Ci przygotować te wyśmienite potrawy samodzielnie w przyszłości.

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Fantastyczna atmosfera i zaawansowana grupa! Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.