Podczas warsztatów uczestnicy zdobędą wiedzę na temat kuchni włoskiej, smaków i obyczajów. Omówimy produkty wykorzystywane w kuchni włoskiej, pokazując przy okazji potrawy, które mogą być mniej znane. Stworzymy ciekawe propozycje ich podania i rozsmakujemy się w słonecznej Italii. Teraz łatwiej zaskoczymy swoich gości i domowników nietypowymi włoskimi smakami.
Uczestnicy warsztatów wykonają następujące dania:
Risotto z prawdziwkami
Gnocchi ziemniaczane
Focaccia
Cponata (włoska pasta z bakłażana)
Ribollita TOSCANA
Tiramisu
Cantucci migdałowe
Uczestnicy wykonają, wszystkie elementy potraw, które połączymy w pyszne dania. Na koniec, w czasie wspólnej kolacji, jeszcze raz omówimy wszystkie potrawy i odpowiemy na wszystkie pytania.
Czas trwania: około 3 godziny.
Zapraszamy do obejrzenia relacji:
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.