Warsztaty na kolację wigilijną

16.12.2021 godz. 18:00

Okres wigilijny to wyjątkowy czas spędzany z rodzina, którą chcemy ugościć w wyjątkowy sposób. W poszukiwaniu inspiracji na świąteczne dania, warto odwiedzić naszą Akademie Kulinarną. Dzięki kulinarnym inspiracjom gwarantujemy że najbliższe święta przeżyjemy bez stresu, a goście będą zachwyceni :)

Dania do wspólnego przygotowania:

Wigilijny barszcz

Uszka z grzybami

Śledź w przyprawach korzennych

Pierogi: jak przygotować je w prosty sposób i zaskoczyć gości farszem

Tarta makowa z konfitura pomarańczową

Na koniec spotkania, skosztujemy wigilijnych dań, odpowiemy na pytania dotyczące przygotowanych potraw. Będzie to także doskonała okazja, by zastanowić się wspólnie nad możliwymi wariantami, tak by Wigilia była wyjątkowa.

Czas trwania około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.