Jeśli grill „na bogato” to tylko w stylu amerykańskim. Jaka jest historia kultowej potrawy Tennessee czyli brisket’u? W jaki sposób przyrządzić soczyste żeberka? Do jakich potraw dodajemy amerykańskich Burbonów? W tym dniu przeniesiemy się na drugi kontynent poznając kulturę amerykańską… od kuchni.
Podczas warsztatów poznasz bliżej tajniki kuchni amerykańskiej tuż przed amerykańskim Świętem Niepodległości July 4th. Dowiesz się, jak przygotować tradycyjne potrawy w tym kultowe amerykańskie Buffalo Wings! To będzie dzień dla osób, którzy cenią dobrej jakości mięso.
Warsztatowe menu:
Buffalo Wings z warzywami – przystawka mistrzów grilla
Żeberka w sekretnym sosie JD
Stuffed&Baked potatoe prosto z Nashville, Tennessee
American Pie, czyli coś na słodko
Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!
Czas trwania warsztatu: około 3 godziny
Pasjonat kultury i kuchni amerykańskiej. Mieszkał w USA i przejechał przez 44/50 stanów, gdzie poznawał kulinarne sekrety lokalnych społeczności. Łączy smaki tradycyjnej kuchni z Głębokiego Południa z kuchnią kreolską oraz przysmakami Tex-mex. Podczas warsztatów przekonuje o tym, że kuchnia amerykańska może być zdrowa i pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu.