Klasyki z Wietnamu

29.02.2024 godz. 18:00

Znasz już smaki azjatyckie i szukasz nowych inspiracji? Planujesz wprowadzić kilka ciekawych, aromatycznych dań do swojej kuchni? Kuchnia wietnamska charakteryzuje się bogactwem aromatycznych ziół, świeżych warzyw i ryb. Poznaj niezwykłe smaki klasyków prosto z Wietnamu, które przeniosą Cię prosto do Hanoi, skąd zaczerpniesz inspiracji dla nowych, nieznanych dotąd wrażeń kulinarnych.

Menu warsztatowe:

  • Pho gà - aromatyczny bulion z kurczaka z ziołami
  • Bánh Mì Thịt Xá Xíu - bagietka z pate oraz karmelizowanym boczkiem z dodatkiem piklowanych warzyw i ziół
  • Bun Ga Nuong - bowl z kurczakiem w trawie cytrynowej z noodlami
  • Chuoi Chien - banany w chrupiącym cieście

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.

W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni wietnamskiej.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.