Kto raz otworzy drzwi do niezwykłego świata smaków, aromatów i tradycji kuchni Dalekiego Wschodu, ten już ich nie zamknie!
Ta kuchnia to tak intensywne doznania smakowe i zapachowe, że po prostu w nią wsiąkasz… Na tych warsztatach prowadzony przez doświadczonego szefa kuchni odbędziesz podróż po smakach Tajlandii, Japonii, Chin i Korei. Nauczysz się przyrządzać niesamowicie aromatyczne i oryginalne dania z tych regionów. Poznasz również ciekawostki i sekrety na temat orientalnych połączeń smakowych, którymi zaimponujesz gościom, albo po prostu sobie. Jeśli jeszcze masz wątpliwości, po poznaniu naszego menu przestaniesz się zastanawiać.
Menu warsztatowe:
Mamy nadzieję, że pamiętasz, by się nie najadać przed warsztatami i zabrać ze sobą apetyt! I uśmiech.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3 godzin
Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.