Kuchnia Dalekiego Wschodu

20.06.2024 godz. 18:00

Kto raz otworzy drzwi do niezwykłego świata smaków, aromatów i tradycji kuchni Dalekiego Wschodu, ten już ich nie zamknie!

Ta kuchnia to tak intensywne doznania smakowe i zapachowe, że po prostu w nią wsiąkasz… Na tych warsztatach prowadzony przez doświadczonego szefa kuchni odbędziesz podróż po smakach Tajlandii, Japonii, Chin i Korei. Nauczysz się przyrządzać niesamowicie aromatyczne i oryginalne dania z tych regionów. Poznasz również ciekawostki i sekrety na temat orientalnych połączeń smakowych, którymi zaimponujesz gościom, albo po prostu sobie. Jeśli jeszcze masz wątpliwości, po poznaniu naszego menu przestaniesz się zastanawiać.

Menu warsztatowe:

  • Proste kimchi - koreańska marynowana kapusta
  • Tom yum gong - tajska zupa ostro-kwaśna z krewetkami
  • Dan Dan noodles - syczuański makaron Dan Dan
  • Bánh mì - wietnamska bagietka z chrupiącym tofu

Mamy nadzieję, że pamiętasz, by się nie najadać przed warsztatami i zabrać ze sobą apetyt! I uśmiech.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3 godzin

Liczba dostępnych miejsc: 5

Relacja z warsztatów

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.