Kuchnia wegańska

19.01.2023 godz. 18:00

Myślisz, że weganie rezygnują z większości pysznych dań..?

Pewnie, że nie!

Jeśli przyjrzysz się bliżej przepisom kulinarnym, zobaczysz, że w łatwy sposób możesz je zmodyfikować tak, by wyeliminować wszystkie produkty odzwierzęce. Właśnie takim, wbrew pozorom, prostym do przygotowania potrawom bez jajek, mięsa i produktów mlecznych poświęcony jest ten warsztat. Tutaj sztuka polega na wyborze oraz kompozycji odpowiednich składników.

Warsztaty pozwolą Ci zdobyć praktyczną umiejętność przygotowania wybranych wegańskich potraw oraz dostarczą informacji o tym, które produkty warto ze sobą łączyć i jakie to może przynieść efekty.

Wszystko odbędzie się pod czujnym okiem Adrianny Krzeszowskiej, która nie tylko będzie instruować co i jak przygotować, ale także podzieli się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Jeśli będziesz zainteresowany, będziesz mógł spytać ją skąd czerpie inspiracje do przygotowywania coraz to nowych dań w wersji roślinnej!

W czasie warsztatów uczestnicy przygotują:

placki curry z pastą orzechową z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami

wegańskie burrito podawane z salsą ananasowo-miętową

pieczone pierogi z pieczarkami w słodkiej papryce podawane z sosem pomidorowo-paprykowym

wegańska chałka z suszoną żurawiną podawana z sosem jogurtowym z mango

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Wegańskie znaczy... pyszne! Zapraszamy do obejrzenia relacji: