Myślisz, że weganie rezygnują z większości pysznych dań..?
Pewnie, że nie!
Jeśli przyjrzysz się bliżej przepisom kulinarnym, zobaczysz, że w łatwy sposób możesz je zmodyfikować tak, by wyeliminować wszystkie produkty odzwierzęce. Właśnie takim, wbrew pozorom, prostym do przygotowania potrawom bez jajek, mięsa i produktów mlecznych poświęcony jest ten warsztat. Tutaj sztuka polega na wyborze oraz kompozycji odpowiednich składników.
Warsztaty pozwolą Ci zdobyć praktyczną umiejętność przygotowania wybranych wegańskich potraw oraz dostarczą informacji o tym, które produkty warto ze sobą łączyć i jakie to może przynieść efekty.
Wszystko odbędzie się pod czujnym okiem Adrianny Krzeszowskiej, która nie tylko będzie instruować co i jak przygotować, ale także podzieli się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Jeśli będziesz zainteresowany, będziesz mógł spytać ją skąd czerpie inspiracje do przygotowywania coraz to nowych dań w wersji roślinnej!
W czasie warsztatów uczestnicy przygotują:
placki curry z pastą orzechową z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami
wegańskie burrito podawane z salsą ananasowo-miętową
pieczone pierogi z pieczarkami w słodkiej papryce podawane z sosem pomidorowo-paprykowym
wegańska chałka z suszoną żurawiną podawana z sosem jogurtowym z mango
Czas trwania: około 3 godziny.
Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami. Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.