Kuchnia włoska

08.12.2022 godz. 18:00

Szukasz alternatywy dla ciężkich i tłustych, tradycyjnych dań serwowanych w Polsce? Kuchnia włoska bazuje na wyjątkowych smakach, jakie można uzyskać z mieszanek aromatycznych ziół oraz wyjątkowych warzyw. Jest lekka, wyśmienita i całkiem prosta – wystarczy tylko uzupełnić kuchenne półki w odpowiednie produkty!

Na warsztatach „Kuchnia włoska: nie tylko makaron” odkryjesz tajniki kulinarne Włochów, a także dowiesz się więcej o ich kuchennych obyczajach. Poznasz tradycyjne produkty wykorzystywane w codziennym meny, dzięki którym będziesz mógł komponować dania z włoskim akcentem we własnym domu. Nauczysz się przyrządzać nie tylko klasyczne dania, takie jak spaghetti czy risotto – nasz Szef kuchni opowie także o włoskich deserach, a po skończonej pracy będziesz miał możliwość skosztowania wszystkich przygotowanych potraw.

Warsztatowy jadłospis:

Caponata - pasta z bakłażana

Risotto grzybowe

Pinsa (foccacia)

Tiramisu

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Podstawy kuchni włoskiej są... pyszne! Zapraszamy do obejrzenia relacji: