Poznaj niezwykłą kuchnię, która łączy w sobie smaki włoskie z austriackimi i zasmakuj w potrawach i produktach charakterystycznych dla przepięknego regionu Alto Adige!
To popularny kierunek wśród miłośników sportów zimowych, dlatego na tych warsztatach skupimy się na potrawach typowych dla zimowego sezonu - daniach komfortowych, ciepłych i sycących. Poznasz tradycyjne techniki przygotowywania rozgrzewających górskich dań oraz dowiesz się więcej o tym ciekawym i niezwykle malowniczym alpejskim regionie.
Warsztatowy jadłospis:
…jednak już teraz ciepło pomyśl o specjałach kuchni Alto Adige - górskim serze, smażonych knedlach ziemniaczanych, daniach z dziczyzny, czy sycącej zupie jęczmiennej. Mmm…
Co czeka Cię na warsztatach?
Psst!
Nie najadaj się przed warsztatami, gdyż wspólnie zjemy przyrządzone przez wszystkich uczestników potrawy!
Czas trwania warsztatów: około 3h
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.