Nasz chleb powszedni (i bułki)

26.05.2022 godz. 18:00

Ze względów żywieniowych oraz kulturowych chleb i pieczywo zajmuje specjalne miejsce w naszym życiu. Podczas warsztatów poznacie podstawy przygotowania domowego pieczywa drożdżowego. Pokażemy jak zróżnicowane są wypieki ze względu na kulturę z której pochodzą. Poczujecie aromaty cieplutkiego chleba i poznacie przepisy które z łatwością odtworzycie w domu.

Podczas warsztatów uczestnicy wykonają

Chlebki naan

Bułeczki cynamonowe

Focaccia

Brioszki

Bajgle

Liczba dostępnych miejsc: 7

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.