Owoce morza? To nic trudnego!

09.12.2021 godz. 18:00

Podczas warsztatów, uczestnicy poznają techniki przyrządzania krewetek, muli, kalmarów oraz ośmiorniczek. Poznamy również zasady komponowania ich w pełnowartościowe dania, które bez problemu można wykonać w domu.

Dodatkowo, ze względu na zbliżające się święta, pokażemy jak przygotować ryby na wigilijny stół.

Dania, które przygotują wspólnie wszyscy uczestnicy warsztatu:

Owoce morza w tempurze

Faszerowane kalmary z grilla

Vongole po marynarsku

Sałatka z ośmiornicy

Spaghetti z bottargą

Francuska zupa rybna Bouillabaisse

Na koniec spotkania, przy wspólnej kolacji odpowiemy na wszystkie pytania i omówimy przygotowane potrawy.

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.