Podczas warsztatów, uczestnicy poznają techniki przyrządzania krewetek, muli, kalmarów oraz ośmiorniczek. Poznamy również zasady komponowania ich w pełnowartościowe dania, które bez problemu można wykonać w domu.
Dodatkowo, ze względu na zbliżające się święta, pokażemy jak przygotować ryby na wigilijny stół.
Dania, które przygotują wspólnie wszyscy uczestnicy warsztatu:
Owoce morza w tempurze
Faszerowane kalmary z grilla
Vongole po marynarsku
Sałatka z ośmiornicy
Spaghetti z bottargą
Francuska zupa rybna Bouillabaisse
Na koniec spotkania, przy wspólnej kolacji odpowiemy na wszystkie pytania i omówimy przygotowane potrawy.
Czas trwania: około 3 godziny.
Zapraszamy do obejrzenia relacji:
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.