Podczas warsztatów uczestnicy poznają profesjonalne techniki tworzenia ciast. Powiemy jak w łatwy sposób przygotować idealne kruche ciasto i puszysty biszkopt, które kremy pasują do jakich ciast. Stworzymy wiele nietuzinkowych dekoracji oraz polew które do tej pory zarezerwowane były tylko dla profesjonalnych cukierników. Nasze wskazówki pokażą w jaki sposób z łatwością można przygotować w domowej kuchni.
Razem wykonamy następujące desery
Tarta z kremem mascarpone
Mus czekoladowo karmelowy z polewą czekoladową i gąbką jadalną
Tarta z kremem jogurtowym, białą czekoladą i matchą
Uczestnicy wykonają, wszystkie elementy deserów, które połączymy w całość. Na koniec spotkania, podczas degustacji przy stole omówimy wszystkie desery.
Czas trwania: około 3 godziny.
Zapraszamy do obejrzenia relacji:
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.