Warsztaty wigilijne to najlepszy świąteczny prezent, jaki możesz sprawić sobie i swojej rodzinie! Dzięki nim nie tylko nauczysz się przygotowywać tradycyjne dania w różnych wariacjach, ale także spędzisz wspaniały czas z najbliższymi, zacieśniając więzi dzięki wspólnemu gotowaniu. Szef kuchni pozwoli poczuć wigilijny klimat okrągły tydzień przed świętami. Na koniec wspólnie zasiądziecie przy stole i spróbujecie wszystkich potraw.
Okres wigilijny to wyjątkowy czas spędzany z rodzina, którą chcemy ugościć w wyjątkowy sposób. W poszukiwaniu inspiracji na świąteczne dania, warto odwiedzić naszą Akademie kulinarną. Dzięki kulinarnym inspiracjom gwarantujemy że najbliższe święta przeżyjemy bez stresu, a goście będą zachwyceni :)
Wspólnie przygotujemy takie wigilijne klasyki:
Wigilijny barszcz
Uszka z grzybami
Śledź w przyprawach korzennych
Pierogi: jak przygotować je w prosty sposób i zaskoczyć gości farszem
Tarta makowa z konfitura pomarańczową
Na koniec spotkania, skosztujemy wigilijnych dań, odpowiemy na pytania dotyczące przygotowanych potraw. Będzie to także doskonała okazja, by zastanowić się wspólnie nad możliwymi wariantami, tak by Wigilia była wyjątkowa.
Czas trwania około 3 godziny.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.