Buffalo Wings

Lista składników:

• Skrzydełka z kurczaka

• Ostry sos np. Frank’s

• Masło

• Granulowany czosnek

• Sól, pieprz

• Oliwa

• Miód

• Proszek do pieczenia

Opis wykonania:

Wings

Oczyścić skrzydełka, wykroić błonę pomiędzy skrzydełkami, przekroić na pół. Starannie wysuszyć ręcznikiem papierowym - to sekret chrupkiej skórki. Mieszamy sól, granulat czosnkowy i proszek do pieczenia i obtaczamy skrzydełka.

Nalewamy olej i dodajemy pieprz na patelnię, dokładamy skrzydełka - smażymy 4min. na patelni do zamknięcia. Przekładamy na blachę i wkładamy do piekarnika na 180stopni na 15-20min.

Sos Buffalo

Mieszamy w rondelku ostry sos z pieprzem i solą. Dodajemy łyżkę miodu. Dodajemy masło i smażymy 4-5min.

Wyciągamy skrzydełka z piekarnika i maczamy intensywnie w sosie. Wkładamy ponownie skrzydełka do piekarnika, aż do uzyskania przyrumienienia.