• Skrzydełka z kurczaka
• Ostry sos np. Frank’s
• Masło
• Granulowany czosnek
• Sól, pieprz
• Oliwa
• Miód
• Proszek do pieczenia
Wings
Oczyścić skrzydełka, wykroić błonę pomiędzy skrzydełkami, przekroić na pół. Starannie wysuszyć ręcznikiem papierowym - to sekret chrupkiej skórki. Mieszamy sól, granulat czosnkowy i proszek do pieczenia i obtaczamy skrzydełka.
Nalewamy olej i dodajemy pieprz na patelnię, dokładamy skrzydełka - smażymy 4min. na patelni do zamknięcia. Przekładamy na blachę i wkładamy do piekarnika na 180stopni na 15-20min.
Sos Buffalo
Mieszamy w rondelku ostry sos z pieprzem i solą. Dodajemy łyżkę miodu. Dodajemy masło i smażymy 4-5min.
Wyciągamy skrzydełka z piekarnika i maczamy intensywnie w sosie. Wkładamy ponownie skrzydełka do piekarnika, aż do uzyskania przyrumienienia.