Przygotuj marynatę do mięsa - posiekaj bardzo drobno trawę cytrynową, ząbek czosnku, wymieszaj z sosem ostrygowym, łyżką cukru i 2 łyżkami sosu rybnego. Pokrój bardzo cienko wołowinę. Wymieszaj z marynatą, zostaw na min. 15 minut. Obierz marchew i rzepę, pokrój w półplasterki lub wytnij kształt kwiatków. Posyp 1/2 łyżeczki soli, szczyptą cukru i 2 łyżkami octu ryżowego. Wymieszaj i odstaw na kwadrans. Przygotuj sos: wymieszaj 4 łyżki wrzątku, 1 łyżkę sosu rybnego, 1 łyżkę soku z limonki, 1 łyżkę cukru, posiekany czosnek i chilli. Pokrój ogórka na półplasterki. Umyj sałatę i porwij na mniejsze kawałki. Ugotuj makaron ryżowy, przelej zimną wodą, a przed podaniem wrzątkiem. Posiekaj zioła i chilli. Usmaż szybko wołowinę na oleju. Ułóż w misce sałatę, makaron, wołowinę, marynowane warzywa, zioła, ogórka, polej całość sosem.