Czas przygotowania: 40 minut
600g mąki typu 500
200g masła
200g cukru
2 jajka
3 cytryny
10g proszku do pieczenia
cukier puder ( do dekoracji)
Krok I Masło z cukrem ubijamy mikserem na krem przez około 10 minut
Krok II Do ubitej masy powoli dodajemy jajka, wciąż ubijając
Krok III Dodajemy skórkę z cytryny oraz sok i dalej ubijamy na średnich obrotach miksera
Krok IV Do ubitej masy powoli dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia - składniki mieszamy ręcznie
Krok V Odstawiamy ciasto do lodówki na ok 40min.
KrokVI Nagrzej piekarnik na 180 stopni w trybie grzania góra - dół
Krok VII Z schłodzonego ciasta uformuj kulki, o średnicy 2cm, i obtocz cukrem pudrem Następnie wyłóż na blachę pokrytą pergaminem
Piecz ok 15min. Gotowe.
Smacznego