Pasta fasolowa:
Salsa pico de gallo:
Krewetki:
Do dekoracji:
Pasta fasolowa: Szalotkę i czosnek obieramy dodajemy szalotkę, czosnek zagotowujemy i blendujemy. Doprawiamy danie solą, pieprzem i kminem. Salsa pico de gallo: Szalotkę obieramy. Kroimy warzywa w drobną kostkę: szalotkę, pomidora, czosnek i papryczkę. Siekamy kolendrę. Całość mieszamy i dodajemy oliwę i przyprawy. Krewetki: Czosnek obieramy. Kroimy czosnek i chilli. Na rozgrzaną patelnię dodajemy olej, następnie czosnek, chilii i krewetki. Krewetki smażymy krótko z obu stron. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Tortille smażymy na głębokim tłuszczu. Formujemy na kratce piekarnika. Ostudzone tortille podajemy nafaszerowane łyżką pasty fasolowej, łyżką salsy, 3 krewetkami, kolendrą i 2 ćwiartkami limonki.